Суфлер

Суфлер
В театрі жив привид старого суфлера,
У нього була препаскудна манера:
Нашіптувать різні сумнівні ідеї,
Навіювать жах людям з будки своєї.
Наприклад, актор грає роль свою вперше,
Суфлер натякає: «Не матимеш звершень!»
Коли фуете крутить тут балерина,
То чує, що дупа товста, мов перина.
І навіть, бувало, монтерові Гриші
Матюччя вчувалося посеред тиші.
І сам режисер ходить чорний, мов хмара,
Почув якось: «Ти - цілковитий нездара!».
Котрийсь із суфлером задітих артистів
В приміщення якось привів екзорцистів.
Вони, потураючи богам маразму,
На стелі миттєво знайшли ектоплазму.
Та виникли в них інфернальні проблеми –
Суфлер привітався: «Добридень, нікчеми!»
Вже третю добу бідні ті екзорцисти
Сумують – ні пити не можуть, ні їсти.
Ба більше, не швендяють скрізь гонорово.
Отак ранить душу загострене слово.