Звонъ

О, любоу, ты сладок мед, ты горък полынь,
Ты молния, ты стрѣла, ты вѣчный звонъ тишины.
Ты неизбѣжна, яко солнце, въсходяще къ дьни,
Ты неотвратнѣ, яко звѣзды, сиающа въ нощи.
 
Въ сѣрдци моемъ ты гориши, аки пламень,
Не погаснуть ему, дондеже азъ дышю.
Ты — моя радостъ, ты — моя болѣзнь,
Ты — мой свѣтъ, ты мой путь, ты мое все.
 
Нѣсть убѣжати отъ тебе, нѣсть скрытися,
Нѣсть стерти тя изъ памѧти моей.
Ты приходиши нежданна, незванна,
Но остаешися на вѣки въ душѣ моей.
 
Да будетъ любоу наша вѣчна,
Да будетъ силна, яко вѣтръ, и чиста, яко вода.
Да станетъ она нашимъ спасеньем.