МАМЕ
Берагіня! Самая-самая!
Ты – крынічка! Ты – ветразь мой!
Шчасце маю – зваць цябе мамаю!
Мілай, шчыраю, мудрай, святой…
Абдыму цябе вінавата я,
Прыхінуся да роднай шчакі.
Ведай, мамачка, я крылатая!
Мае крылы за спінай – бацькі!
Хай бываю я непаслухмянаю,
Ты даруеш! Вядома ж – дзіця…
Берагіня! Самая-самая!
Пуцяводная зорка мая!