МАЯК I МОРЕ

Вона була морем - величним , спокійним ,
Він був маяком , що стояв в самоті .
Союз їх здавався таким гармонійним ,
Що можна було б написати пісні.

І вдень , і вночі воркотіли вони 
Про ті кораблі , що проходили повз ,
Про те , як вони сильно й палко любли ,
Що їй не потрібно ні айстр , ні роз.

А він лиш хотів відчувать її води ,
І дотик холодний її м'яких волн ,
Йому вистачало і ласки , і вроди ,
І в радість був вічний солоний полон.

Та ось стався шторм , що не бачив ще світ ,
Що жоден моряк ще не бачив.
Вона відправляла людей у політ , 
А він вже нічого не значив.

Як міг заспокоював , сильно благав ,
Молив гамівну зупинитись.
Усі аргументи , що міг - він сказав.
Вона ж не жадала спинитись.

І ось , розлютившись , сказала вона:
"Нам треба скоріш розійтися!"
І вслід , за секунду , як люта війна ,
Летіло каміння , мов листя.

Вона була морем - величним , спокійним ,
Він був маяком , що стояв в самоті .
Тепер її погляд , усе ще лілійний ,
Дививсь на пусті камінці.