Про пекло й рай

Про пекло й рай
Знову вогнем палким:
Ода, чи то хула?
Маренням нетривким
Ти у житті була.
Знай, уникала зваб,
Поки я навіснів.
Плела вінки з кульбаб,
Терпке вино зі слив
Робила восени,
Плекаючи тепло.
Тугу мою жени,
Розбий печалі скло.
Сни мої розтлумач,
Маренням волю дай.
Чуєш? Заграв сурмач
Пісню про пекло й рай.