З цього не буде зиску

З цього не буде зиску
З цього не буде зиску,
Марно сни чатувати.
Місяць – мов кіт у миску –
Пику сує в кімнату.
Тиша шепоче зліва,
Тиша шепоче справа.
Зиркає пам’ять з лігва,
В неї дурна забава:
З хащів душі минуле
Витягти на поверхню.
Знов бачу гострі скули,
Посмішку твою зверхню.
Твоє ім’я в повітрі -
Мов лист із потойбіччя.
В темряві та у світлі –
Всюди твоє обличчя.