Молчать и улыбаться

Дарадцы паўтараюць: “Маўчы і ўсміхайся.
 
Табе не зразумець усіх падзей ў свеце.
 
Даўжэй быць незаўважнай ты лепей намагайся -
 
Бяспечна пражывеш паводле запавету.”
 
 
 
 
 
Жыву сабе спакойна, як раілі мне людзі:
 
Няма на што мне скардзіцца, і нават, і злавацца,
 
Ня ведаю былое, што зараз ёсць і будзе,
 
Але ўмею толькі маўчаць ды ўсміхацца...
 
 
 
...
 
Советчики повторяют: “Молчи и улыбайся.
 
Тебе не понять всех событий в мире.
 
Подольше быть незаметной ты лучше старайся -
 
Безопасно проживёшь согласно завету.”
 
 
 
Живу себе спокойно, как советовали мне люди:
 
Не на что мне жаловаться, и даже, и злиться,
 
Не знаю прошлого, что сейчас есть и будет,
 
Но умею только молчать да улыбаться.