Тобі

Тобі
«Коли до губ твоїх лишається півподиху …»
 
(Грицько Чубай)
 
Я Одисеєм плив по хвилях почуттів,
Було б послухатися слів перестороги.
Та я від пристрасті шалено знавіснів,
Й вели до тебе усі течії й дороги.
 
Безліч разів пірнав на дно у море сліз,
У мушлях горя слів відшукував перлини.
Злітав у небо мрій, й миттєво падав вниз,
Ти – не моя. Я – твій до домовини.
 
Сумних очей твоїх зрадливий блюз
Ще й досі пробирає наскрізь душу.
Стучить у скронях невблаганний пульс:
Тебе забуть, забуть, забуть, забуть я мушу.
 
Що вдієш, ми – причини власних згуб -
Замість фортець будуємо вігвами.
Колись лишалося півподиху до губ
Твоїх. Та стала вічність поміж нами.