Мяне папярэджваў

Мяне папярэджваў: “Трымайся спякоты, (Меня предупреждал: "Остерегайся жара,)
Што маю ў сэрцы сваім я заўжды. (В сердце имею своём я всегда)
Ты страціш са мной усю ўпэўненнасць, цноту - (Ты потеряешь со мной всю уверенность, целомудрие - )
Спазнаеш жа моц разнастайнай бяды”. (Познаешь же силу разносторонней беды)
 
На гэтыя словы табе адказала, (На эти слова тебе отвечала,)
Што трэба ад полымя бегчы хутчэй: (Что надо ад пламени бежать быстрей:)
Яго я ў сабе вельмі доўга трымала, (Его я в себе очень долго держала,)
Таму падыходзіць ня варта бліжэй. (Потому подходить не стоит ближе)
 
Ня верыў і рукі цягнуў свае голыя - (Не верил и руки тянул свои голые - )
У выніку знік ад нястрымнага полымя. (В итоге исчез от неудержимого пламени)