ЧАМУ СМУТАК У ВЕРШАХ?..

Чаму смутак у вершах маiх,
А не гучныя песнi i пляскi?
Гэта хмурага неба усхлiп,
Камянiстых шляхоў нашых лязгат.
 
Ястрабiных у безданi крык,
Точаць неба сцярвятнiкаў зграi.
Колер ясны за цеменню знiк,
Быццам коўдрай, закуталi хмары.
 
Праступiў сок зямлi, нiбы смоль,
Кроў звiлася слязою цягучай.
Быць маўклвай, сляпой i нямой
Заўжды ветры настойлiва вучаць.
 
Патрабуюць у сказах бемоль
Замянiць на дыез мелагучны.
Толькi сэрца маё гэта роль
Смагай волю спазнаць вечна мучыць.