Звідки він – цей всюдисущий щем?

Звідки він – цей всюдисущий щем?
Звідки він – цей всюдисущий щем?
Його не відмиєш літнім дощем.
Поруч стовбичить – суворий страж,
Він – то постійний супутник наш.
 
Знов на репіті той самий трек,
Приятель вірний – Деніелс Джек –
Ось хто з тобою, поки є кеш,
Добре, що ти шмурдяку не п’єш.
 
Далі фільтруєш легенями дим,
«Pall Mall» для тебе вже став пальним.
Всупереч планам, ниттю та виттю,
Смерть наступає на п’яти життю.
 
Що тут поробиш? Так воно є -
Кожен шукає місце своє.
Шкода, якщо ти сноб, чи естет,
В цьому театрі є лиш буфет.
 
Просто понизь свою кляту планку!
Зорі втікають з небес на світанку.
Їдлом набий під зав’язку шлунок –
Ця екзистенція – вищий ґатунок.
 
Сіяв турботи? Настали жнива,
Жалить врожай той – мов кропива.
Страждань оркестр знову вжарить туш,
Біль – індикатор життя наших душ.