про липень шлях та садибу

про липень шлях та  садибу
Липнева ніч. Садиба і вітряк,
і небозвід у місячному сяйві
закрили хмари, зупинивши шлях
для двох пройдисвітів, що світу зайві.
Куди грясти їм, де знайти притин,
не знає над садибою тополя.
Позаду них лишився Чигирин,
вперед Батурина непевна доля.
Навколо степ і українська ніч -
останній прихисток оцих, убогих,
і дивиться на них всьому опріч
від полум'я свічі червоний вогник.
 
світлина:
Іван Айвазовський.
Садиба та вітряк при місячному світлі, 1863.