що є мої вірші

що є мої вірші
Що є мої вірші ? Передчуття неспокій.
Так дихає ві сні незорана рілля,
і закликає плуг і пензель до толоки.
Так кличе матінку у люлі немовля.
 
Так наражається крижина на крижину,
як на гніздо лелечине ворожий танк,
так незайманність витісняє порожнину,
і полум'я у скло переливають так.
 
Що є мої вірші ? Купільниця у храмі.
Покути і охрещення один потік.
І після сповіді розгублення в безтямі
і сповідь грішників заслухати зарік.
 
Що є мої вірші ? Моя мана до щастя.
Вони живі доколи є твоя любов.
І, водночас, вони - кайдани на зап'ястях.
Мене нема без них, як тіні післямов.