про око, птаха та прощай

про око, птаха та прощай
Застигла скеля над водою,
нерозділима, як любов,
що так полює за тобою,
немов за шпаком птахолов.
 
Пекла журба свою мороку,
тоненько жебонів ручай,
і кам'яне сльозилось око,
і легіт шепотів: "прощай"...
​світлина: Зінаїда Серебрякова. Спляча селянка.1917