те виживе, що хоче жити

те виживе, що хоче жити
Те виживе, що хоче жити.
А нумо, блискавко, блисти.
Народжує вогонь трембіту,
щоб, лунувши, перемогти.
Від необачного до глузду -
межа нерівних горловин.
Пройти каналом Лаперуза
і не побачить острови.
Непередбачувана хмарність
навколо чистої води,
чи просто гостра недостатність
у ницим серці доброти.
Той може не пізнати гори,
хто знає тільки під гори.
Той може не кохати зорі,
хто не вилазить із нори. ​
Така оманлива химера
мани привабливий міраж -
палка любов міссіонера,
класична поза. Абордаж.
Зчепилися у рукопашнім
чотири ока, два світи,
прийдешнє із позавчорашнім,
просвіта проти темноти.
Те виживе, що хоче жити.
А нумо, блискавко, блисти.
Народжує вогонь трембіту,
щоб, лунувши, перемогти.
 
світлина: Тетяна Яблонська. Дівчинка із сачком. 1959.