Время бежит обратно...(на румынском языке) Timpul fuge îndărăt...

Vor trece ani, de-acu bătrân,
Cu fața brăzdată de riduri,
Voi rătăci ca un acân,
Prin pustiul de ziduri.
 
Iar timpul fuge îndărăt,
În oglinda veșniciei,
După geam se joacă toamna,
Și-mi trezește insomnia.
 
Și clipa pare infinită,
Iar rana este numai sânge,
Degeaba mintea se irită,
Când sufletul meu plânge.
 
Anton Barbu 21.02.2023