станси в танці

станси в танці
У свавільному жаданні - невігластво чоловіцтва.
Із злорадного люстерка доброта не підморгне.
Спонукання до розпусти - як причинення каліцтва.
Чи без наміру, чи вмисно - розпинають де-не-де.
Зловживання алкоголем заважає адюльтеру.
Уповати на неуцтво - хизуватися лайном.
Окриляти рукоблуддя - закопати нову еру.
Принімати саможертву - зневажати пантеон.
Удавання марнолюбству - це крадіжка покаяння.
Кип′ятити святу воду - наче шкуру обскубти.
В непокірності до блага прочахунки наріканню.
У примарному проклятті менше цноти, ніж журби.
Як наруга над загиблим лицедійство на параді.
Потурання розрахунку до чистилища - ганьба.
В богохульстві самочинства залицяння чорта владі.
І на цьому саме місці ледь не вщухнула лічба.
Від найпершого світання до останнього повстання
оминатиме вітрило пустослів′я острівки.
А пташки щебечуть в зграї і в свойому щебетанні
сповідають, викупають із націнкою гріхи.
 
світлина: Іванка Демчук. Благовіщення