self-portrait

self-portrait
 
Мені би встояти у бою -
у досвіт марю я чимраз,
аби обнятися з тобою,
лише хоч раз, лише хоч раз.
 
Не спинить час свою гонитву
за колісницею богів,
лише мантачить краще бритву
моїх безвічних почуттів.
 
Поневіряти гідність - лихо,
і я знедоленим стою,
і не в молитві моя втіха,
Не скиглю. Марю і люблю.