Різдвяні колядки для театру-студії "Захоплення", м.Дніпро

Дай, Боже, вечір добрий!
А дайте пиріг довгий!
Та хоч коротенький,
Так мачку повненький.
Без ручок, без ніжок -
Щоб не побіг у сніжок!
Та не ламайте, та по цілому давайте!
 
Я - Лисичка-сестричка,
Покажу вам своє личко.
Танцюю та співаю, вас усіх вітаю!
А ви, люди, чуйте,
Коляду готуйте:
Яблучка, горішки,
Дітям на потішки!
 
Колядин-колядин,
В нас ведмідь лише один.
Його не дратуйте -
Ковбасу лаштуйте!
 
Колядин-колядин,
В нас і янгол один.
Несіть для його пиріжок,
Та й кладіть у мішок!
 
Колядин-колядин,
В нас і олень один.
Золочені ріжки -
Дайте всього по трішки!
 
Колядина-колядина,
І зима у нас одна.
Буде добра в вас пшениця -
Дайте з медом паляниці!
 
Колядина-колядина,
І я, руда, теж одна.
У порватім кожушку,
Несіть мені пампушку.
 
Та не будьте гонорові,
Дайте гроші паперові!
Та не давайте копійки,
Бо в кишенях є дірки!
***
 
Дракончик:
- Я - Дракончик, символ року,
Зазирнув тут ненароком,
І прийшов до вас на свято
Щедрувати і співати!
 
Мишеня:
- Гей, дракончику, стривай!
І мені відповідай:
А який же зараз рік?
І чому зі скелі втік?
 
Дракончик:
- Я у скелі довго спав!
Мабуть, рік вже мій настав?
Підкажіть, зараз 2024?
 
Всі:
- Ні!
 
- А який?
 
- 2020!
 
Зима:
- В цьому році все неясно:
А до вас прийшла сама
Зимо-Зимонька-Зима!
Не взяла мороз і сніг.
Замість них - веселий сміх!
Хочу всіх вас привітати.
Та здоров'я побажати!
Поздоровити гуртом:
 
Всі:
- З Новим Роком та Різдвом!
 
Мишеня:
- Зараз мій рік, Мишеняти.
Я пришов колядувати!
Ось прийшов рік Пацючка -
Дайте грошей! І коньячка.
***
 
Вовк:
Коляд-коляд-колядин,
Зараз Зайчика я з`їм.
Закушу я пиріжком,
А зап`ю усе сніжком.
 
Заєць:
Ой, не треба, Вовче злий!
Я такий ще молодий!
Хочу стати ще сіреньким,
Привітати з Різдвом неньку!
 
Лисиця:
Коляд-коляд-колядин,
Ти тут, Вовче, не один!
Зайченя діли зі мною.
Відсвяткуєм за горою!
 
Зайчик:
Ой, не їж мене, Лисичко!
Не марнуй біленьке личко!
 
Лисиця:
А що ж їсти нам тоді?
 
Зайчик:
Та піди попий води!
 
Порося:
Коляд-коляд, хрю-хрю-хрю,
Я усіх вас примирю!
Я прийшла оце до вас,
Бо настав зірковий час!
 
Не сваріться, свято в хаті!
Краще кличте батька й матір!
І дорослих й дітлахів –
Пригощать колядників!
 
Вовк:
Колядин, колядин, 
Я Вовчисько тут один. 
Мене не дратуйте, 
Пляшечку лаштуйте!
 
Заєць:
Колядин, колядин, 
Та і зайчик в нас один. 
Несіть для мене пиріжок, 
А ще – цукерочок мішок!
 
Лисиця:
Я лисичка-сестричка, 
Покажу вам своє личко, 
Танцюю та співаю, 
Золотих монет чекаю!