Цілу ніч

Цілу ніч
Чорні, наче чортове сумління,
Очі в тебе – грішні та сумні.
За тобою вештаюсь, мов тінь я.
Часом так самотньо, як в труні.
 
До життя ти знову повертаєш,
Хоч твої цілунки – лиш омана.
Ти по венам щастя запускаєш,
Мов останню дозу наркомана.
 
Ось ми поруч. Пристрасть огортає
Хвилею блаженною мене.
І твоя любов, мов лезо, крає
Серце, бо із часом все мине.
 
Хоч міцні обійми на світанку,
Та вони не тішать, певна річ.
Я – один із тих, кого до ранку
Ти кохала довго – цілу ніч.