Світ наш також картатий

Світ наш також картатий
Мов шахівниця,
Світ наш також картатий.
Це таємниця,
Якої не приховати.
Так і стрибаєш:
З клітинки, та й на клітинку.
З часом втрачаєш
Святої душі частинку.
Біле та чорне –
Вибір цей щохвилини.
Меле, мов жорна,
Доля життя людини.
У розбишак
Чудовий є шанс, коли
Часом пішак
Вирішує долю гри.