У ДОБРЫ ШЛЯХ

У ДОБРЫ ШЛЯХ
 
Гасподзь узяў за ручку мягка,
Каб весцi без турбот па шляху.
Дарынка, мiлае дзiцятка,
Дай Бог, каб не сустрэла жахаў.
 
Няхай ў дарозе, дома, ноччу
Анёл, з пяшчотай шлях укрыўшы,
З табою побач заўжды крочыць,
Ды песцяць лёс твой яго крылы.
 
Каб нi дажджы, нi злыя ветры
Ў туманах долю не хавалi.
Ды не губляла сэрца веры,
Не закружылi вiхрам хвалi…
 
Хранi Гасподзь цябе ад бедаў,
Напрамак укажы на зорку.
Дапамажы Дарынцы зведаць
Узлёт! Адкрый да шчасця створку…