Читай

Читай
Про неї,
Її,
Нею,
Крізь неї, мов
Оптику телескопів,
Вдивляючись у волосся, яке падає селями
Над Мадридами, Дрезденами, Брюсселями,
В пастці очей шукаючи
Ноти серця,
І знов використовуючи
Її красу як примхливе скельце,
Крізь яке світ ввижається оновленим,
Чистим, простим, грайливим,
І сама вона, як самум,
То гаряча, то мінлива.
Читай її, як на склі паморозі візерунки,
Як нечитаних книг хрусткі пакунки.