Хитавиця

Хитавиця
Проводить осінь свій сольний виступ,
Вітер нарощує амплітуду -
Непереможний, наче Клінт Іствуд
Епохи вестернів Голівуду.
 
Ось листя рве вітер цей в лахміття,
Блищить бруківка, дощами вмита.
Лиш тінню шмИгне у підворіття
Вчорашня мрія палкого літа.
 
Самотня осінь лютує, біситься,
Дуби чубатих лишає крон.
Хоча б уламок узріти місяця –
Не видно неба через ворон.
 
Віщує лихо пташина зграя ця.
На тлі минулих образ не спиться.
Глянь, цілий світ за вікном гойдається! –
Така спіткала нас хитавиця.