вода

я тут була.
вживала хліб і слово.
збирала на проміння випадкове
всю сивину поточних небезпек.
одна сирена довга - оберег.
і колискова.
на кожен день лягала перша ніч.
і кожен день як пауза.
як річ.
жовто-блакитна пам'ятка в кишені.
 
я досі тут.
проточна і хрещена.
з порога колисаю немовлят
напередодні найсвітліших свят.
розчулена.
розгублена.
розп'ята.
я буду тут.
розряд. іще розряд.
 
я буду тут.
і я.
і мої діти.
дивитись як згаса, на спис надіта,
твоя зоря...