Твоё отсутствие зачем болит?(на румынском языке) (De ce mă doare lipsa ta?)

Luneca un vis...un vis bizar,
Cocoțat pe-o frunză ce pica,
Mă iscodea ca un ștrengar,
Cu glas ca în pustiu striga:
"Ești chinul meu,din rătăcirea mea",
"Ești mângâierea mea, din insomnia mea",
"De ce mă doare lipsa ta?",
răspunsul nu-l găsesc.
Și ani se scurg,pe veci dispar,
Cu gust de-amar,de soartă se izbesc...
Prin miile de nopți trecute fără somn apar.
De ce mă doare lipsa ta?
ce mare e necazul,
O lacrimă se clatină,
și lunecă...brăzdând obrazul.
Dar fieți somnul pașnic
și visul împlinit,
Iar dorul meu se pierde-n sacrul infinit.
Eu ți-am luat durerea,
pe care ai pierdut-o,
Tu chinul mi-ai lăsat,
și vrerea ce-ai avut-o.
..............................................................
Cu greu ne înțelegem...cu chin și cu durere,
Și tot mai des tăcerea ne este dialog.
Și chear de mă sufoc în vrere și tăcere,
Rămâi așa cum ești...așa cum ești-te rog.
..............................................................
De-ai să mă uiți-vei regreta,
Ți dacă pleci,n-am să te iert.
"De ce mă doare lipsa ta?"
Iar inima abia se zbate-n piept...
............................................................
"De ce mă doare lipsa ta?"...
 
Антон Барбу 2001 (из архива)