Восень ( другі мой верш на беларускай мове)

Восень ( другі мой верш на беларускай мове)

Аудиозапись

Восень дарагая,
З хмаркамі бывае,
Плыве рыбкай залатою,
Дождж іскрыцца сівізною.
Я іду цудоўнай сцежкай,
Восень з ласкавай усмешкай!
А старая Шапакляк
Сеткі вяжа як рыбак,
Думу думае такую
Злавіць рыбку залатую!
Ну, а я зноў калачом
Буду мокнуць пад дажджом...
А карыта разумее,
Цень царыцы не сагрэе...
Iншых жа жыццё закружыць,
Па спіралі зло задушыць...