ТРИМАЙСЯ ,СЕЛО,БО БЕЗ ТЕБЕ НЕ ВИЖИВУТЬ ЛЮДИ!!

ТРИМАЙСЯ ,СЕЛО,БО БЕЗ ТЕБЕ НЕ ВИЖИВУТЬ ЛЮДИ!!
Батьківська оселя - це спомин дитинства щемливий,
Де кожна стежина веде на родинний поріг.
Це там , де від цвіту біленький садочок вродливий.
І там, де завжди на столі материнський пиріг.
 
Це там ,де батьки молоді й неймовірно щасливі,
Маленькі ми з братом...Здавалось так буде завжди!..
Зненацька, так швидко батьки постаріли. Вже сиві...
Вже й я не дитина...на скронях від снігу сліди...
 
В думках і у мріях в село я постійно вертаюсь,
І бачу барвінок, що гарно прикрасив паркан,
Спориш ,що вкриває подвір'я - у ньому купаюсь.
І мальви високі й стрункі, мов дівочий в них стан.
 
А верби гнучкі до Висуні в поклоні схилились,
Вона проти сонця так сяє й велично блищить!
Там ряска разом з очеретом в задумі обвились,
Сховалося сонце, хмаринки набігли...дощить ...
 
Квітки ,що саджала матуся ,так радують око,
А таткові бджоли п"ють їхній медовий нектар,
Дитинство моє, куди зникло ти так ненароком?
Чом дні так летять,чом на серці пекучий тягар?..
 
Мов зараз за греблею трактор у полі гуркоче,
Збирає зерно, чую гомін щасливих людей.
В теперішнє подумки я повертатись не хочу,
Де так безпричинно, жорстоко вбивають людей.
*. *. *. *. *
Людей, хто посмів просто жити і бути щасливим,
Ростить діточок, доглядати на старість батьків...
Вбивати дітей ,янголяток невинних, грайливих...
Сатрап і Тиран винен -батько всіх зомбі-катів!
 
Ввірвався в країну , де люди добро віддавали,
З своїх неосяжних і теплих ,привітних сердець.
Ви їхні домівки бездушно ущент зруйнували,
Забрали життя безневинних.За це вам кінець!!!!!!!
 
Тримайся ,село, бо без тебе не виживуть люди!
Спільнота ми, сила, ми міць всіх свідомих людей!
Я вірю - в годину страшну Перемога нам буде!!!
І день стане ясним ,бо годі вже темних ночей!..
 
В дитинство своє я жадаю і мрію вернутись,
Де так безтурботно і легко нам з братом жилось...
До тих, хто помер із рідні - всим єством пригорнутись...
На жаль - нездійсненне бажання ...воно не збулось...
10.09.2022р.