про Аргус зяблика та Серпень

Яка прозора темінь,
який глибокий день.
Співає зяблик-легінь.
Дзелень, дзелень, дзелень.​
 
Серпи зігріє серпень
і охолодить дощ.
Час віщих неповернень
і Маковія прощ.
 
Ласкавий сізар, Август,
прости мені, пробач
за перезрілий аргус
за спів, за сум, за плач.
 
Настане осінь тьмава,
забрижиться вода,
і відцвіте купава
і зяблик не співа.