про гроно

­­­­­­­­про гроно
 
Через ниви в чорнім диму,
через небо в чорнім диму,
не прийму я тебе, не прийму,
без червоного чорний колір.
 
Обміліла моя глибина,
захопила її чужина,
і в судинах одна мілина,
коли серце тремтить в судомі.
 
Пташенята зіб′ються в ключі,
і мине суховій, а дощі
на Іллі будуть лити вночі
і наповняться оболоні.
 
Як не відчаї, а ручаї,
потечуть до ланів, до гаїв,
віднайду чумакові плаї
і червоний в калиновім гроні.