Індіанець

Колись ти, синку (названий)
Будеш шокований, пізнавши любов
Без статевих гормонів,
Вищу, а тому - фатальну.
Ту, що вириває тебе з корінням,
Ніби секвою
Й несе за обрій,
За океан,
За галактику.
Ти зрозумієш свою безпорадність і велич
У словах 'ti voglio bene',
Тоді, коли самому ледь за 30
І тобі важливіше сплатити комуналку,
Ніж екзистенційно обіймати Всесвіт.
Очі впинаються в Конституцію
Та вірші Блейка.
Ти - самотній індіанець
На краю ойкумени.
Міняєш шосте чуття
На внутрішній спокій,
А у небі гримить.
За стриманість - 87.
З неба просять залікову.