Причина/Наслідок
Тут жодної в небі не видно зорі,
І мрії розбиті рахуються сотнями.
Тут варту до ранку несуть ліхтарі -
Мов душі людей, що померли самотніми.
Скрегочуть серця – як іржавий метал.
Сивуху міняють на хліб в підворіттях.
Як скрізь, тут монета дзвінка править бал,
Мат триповерховий будують при дітях.
Тут вулиці змінюють назви щоразу,
Як дупу на трон новий садить царьок.
Розносить холеру, чуму та проказу
Смердюче болото отруйних думок.
Мов душі людей, що померли самотніми,
Тут варту до ранку несуть ліхтарі.
І мрії розбиті рахуються сотнями,
Бо жодної в небі не видно зорі.