Яшка-артилерист

Яшка-артилерист
Напхані, наче тирсою, всі слова
У сінкопованих матами молитвах.
Грає ритм-секцію чорний оглухлий птах.
 
Навчені ніц не мати за постулат,
Норни щодня вимагатимуть крововтрат,
Доки скінчиться у фляжках денатурат.
 
Знайдою тереться вздовж огорожі Звір,
Що поробив по всім Мідґарді повно дір,
Риє завзято, шкребеться в Гостинний двір.
 
Зрештою, у проріхи з усіх боків
Пнуться цікаві мармизи чужих богів -
Вшитися швів нам не вистачить поготів.
 
Поночі хтось, вдивляючись у приціл,
Струшує листя із дерева Іггдрасіль -
Переробляє з легкістю на утіль цвіль.
 
Похапцем прошиває крізь дно діру,
Щоб у Хельхеймі продовжити знову гру.
Переполоханий крук прожене імлу.
 
Протяг такий, наче знищить усе свист,
Фенрір між лапи сивіючий хвіст затис,
Хтось посміхнувсь і на ясеня знов поліз -
 
Знає задачу Яшка-артилерист:
Світ розтрусить - чималенький потрібен хист!