Букет запаветны

Букет запаветны
Я збіраю букет на узлеску -
Верасовыя гроздзя-касiцы.
Гулкі ў сэрцы сумныя весткі,
Што сяброука мая табе снiцца.
 
Ты - каханы дзеля iншай дзяучыны.
Ды любоў мая сёння апальна...
Я дадам галінак рабіны
У букет вераснёускi звычайны.
 
Лісце клёну, яловыя лапы
У мой букет запаветны дакiну.
Я кахаць цябе вечна магла б -
Але сёння навекі пакiну.
 
Бо даходзяць сумныя весткi,
Што зусім не ў мяне закахаўся...
Я збіраю букет на узлеску.
І з табою хачу развітацца.
 
(02.06.2022)