Некоханій
Ти одна? Це не погано!
Не згадує тебе? І ти забудь!
В житті ти будеш ще кохана.
Ще серце зможеш ти здобудь.
Для нього грала на гітарі,
Писала вірші, шукала рими.
Жила ти, мабуть, як в кошмарі –
Віршами не ділилась тими.
От я читаю тії строфи
Про біль, про сум, поневіряння,
Про ті душевні катастрофи,
Коли у серці лиш страждання.
Дивись, щоб серце не згоріло,
Щоб у пітьмі ти не ридала.
Під небом щоб не посіріло –
Йому ж ти барви всі віддала.