Еммі Андієвській . Азія.

В шумкому листі бачу ті вітри,
У сарн з миндалевидними очима
З-під ніг, мов копійки, збираю рими,
Сліди ведуть все далі догори,
Стрімки піщані змії-ріки скрізь
Лоскочуть обрій і сягають ночі,
З глибин сюди стелити шлях пророчий
Ви першою у снах своїх вдались,
Там джерело, вершина,
там - спокуса
Заманює святіших зі святих,
Стежками мальовничими Ісуса,
Що Вовк про них довідатись не встиг,
Іде наступник - лицар, поруч - ворог, темнішає у світлі ліхтаря
Всесвітнього.
Спалахує зоря,
А він з кишені розсипає порох.
І йде Любов, яка зростила нас з дрібних зерняток на чужій дорозі
Покинутих. Та я була б не в змозі
Як ви, піднятись в той отруйний час.
Бог слова променіє і сміється
До вас, і усміхається мені.
То істина: найкраще навесні
Природі-жартівниці удається.*
 
*День народження Е. Андієвської - 19 березня 1931, рівно за рік після Ліни Костенко.