Сергій Крикунов Сова. Війна

І я не фашист, і ти не фашист, просто йде війна,
У цій колотнечі, куди ні зверни, дорога в землю одна.
Брат на брата повинен іти, земляка б'є земляк.
Не хочу я, не хочеш і ти, тоді стинатися як?
 
Хто країні віддав борг і честь не зганьбив у бою,
Але не нашкодив нікому та сам залишився в строю?
Посварив кат братів і родинний зв'язок потоптав,
Однак вимушувати нас стріляти кат не має прав.
 
Плюньмо в його пихатий портрет, в землю вколімо штики,
Іншого виходу просто нема, адже ж ми земляки.
Хай прапори приспускаймо і всіх пом'янімо до дна.
І я не фашист, і ти не фашист, у всьому провинна війна.
 
(18 січня 2015)
 
Оригинал:
 
ВОЙНА
 
И я не фашист, и ты не фашист, просто идёт война,
В такой заварухе, куда ни сверни, – дорога в землю одна.
Брату на брата надо давить, другу в друга стрелять.
Я не хочу, не хочешь и ты, но как тогда воевать?..
 
Как исполнить мужской долг и честь сохранить в бою,
Чтобы не выстрелить ни в кого и чтобы остаться в строю?
Брата с братом стравила власть, узы родства поправ,
Но всё-таки нас заставлять стрелять власть не имеет прав.
 
Плюнем в её лощёный портрет, в землю воткнём штыки,
Другого выхода просто нет, мы же с тобой земляки.
Флаги приспустим, помянем всех, по-фронтовому, до дна.
И я не фашист, и ты не фашист, во всём виновата война.
 
(18 января 2015)