ХОЛОКОСТ - НАША БОЛЬ... - НА ИВРИТЕ

11 апреля - День памяти жертв Холокоста.
 
Музыка Джона Уильямса и кадры из к/ф «Список Шиндлера»
Стихи - Фрида Полак
Монтаж видеоряда - Владимир Брусиловский
.
זיכרון מר מאוד - הדמויות כאן קפואות
של קשישים נחושים ... ילדים ... אמהות
- הפסלים יצוקים - רשימות ארוכות
מחווה עצובה לסבלי קורבנות
 
******************
אבא, אמא, אתם לא צריכים לפחד
.כי הכל יהיה טוב! כְּבָר אני לא בוכה
ולמרות שאנחנו בצריפים נפרדים
!נפגש בקרוב ,אני מאמין
 
! לא יצליחו הנאצים להוציא את ליבי
?מה, הם לא אנשים ? יש להם ילדים
אני כל כך רוצה להחזיר חברים
ושירים חדשים, וספרים אהובים
 
תסלחו, אהובים , שהייתי עקשן
אל תבכו וחסכו כוחות – בבקשה
מקווה ,אמא-אבא ,שאתם בחיים
!נתראה בקרוב, באמת מאמין
 
- שלא הצילו אותי - נפשות הם קדושים
כי אתם בעיני מלאכים טהורים
בקולות שלכם - הרבה אהבה
בעינייהם - הרבה אכפתיות וחיבה
 
העולם כבר בוער,הוא שטוף בדמעות
נשרפו פרדסים, יערות ושדות
מכוסים באפר של ילדות חלומות
שיר של אמי אני כאן שומר בכל זאת
 
לכולם פה לחיות בגיהנום - זה לא קל
הקדוש ברוך הוא נתן לי מזל
כי הצלחתי להימנע מחיים נוראיים
! רק תהיו לצידי, הורים יקרים
 
****************
 
אז היו ארובות, תנורים השחורים
שם האש נצרכה אנשים מותשים
הנרות לצידי האנדרטה לא כבים...
לזכרם עולות נשמות-ברבורים