Хто ж успомніць?

Натхненне сышло з нябес
На, чорт яго пабяры, паэта
І ён, як рагаты бес
Вершы друкуе у сваім кабiнеце
 
Для каго ён друкуе? Для дзядоў?
Для мудрага i дарослага чалавека?
Але хто ж успомніць праз шмат гадоў?
Дзецi, што вучаць, не смыкая века.