Очі крижані
Ваші очі крижані -
Ніфльхейм душі моєї,
В них чарівні тануть сни
І про них співають феї.
Від підступності людей
Ви сховалися у вежі,
Та засяяли ідей
Крижані вогні безмежні.
Знову лицарських палат
Сяйво кличе Вас в дорогу,
І звитяги постулат,
Вірність Істині та Богу.
Ваші очі - небеса,
Говіркі холодні зорі,
В чистім погляді - роса
Та цитати з вічних творів.
Засинаю між книжок
Дивної бібліотеки,
Погляд Ваш - немов рядок
З давньої пінакотеки.
Всі гармонії - у Вас,
В баченні живім та чемнім,
Здатні Ви спинити час
Світлим поглядом таємним.
І безмежні почуття,
Ніжність юна та космічна
Переповнює життя
Своїм ритмом алхімічним.