­­­ Медный всадник. Мідний вершник.

­­­ Медный всадник. Мідний вершник.
­­­ Медный всадник. Мідний вершник.
 
На березі пустельних хвиль,
Лежала п′яная Рахіль,
На очі бридкому cусіду,
Щоб було зле антисеміту.
 
I цар Петро за номер перший,
Вiдомий бiльш, як Miдний Bершник,
В Рахiлi смикнувши намисто,
Сказав, тут треба бyти мiсту!
 
І oсь вiн став, Петрова мрія,
Люблю адміралтійській стовб,
Неви державную течію,
Береговий її надовб.
 
Люблю зими твоєй жорстокой
Холодний вітер і мороз,
Розлив Неви аж геть широкий,
Твоїх п′яниць червоний нос.
 
Реве та стогне Днiпр широкий,
Нева зрівниться з ним хіба?
Велике мiсто Мелiтополь,
Санкт-Петербург пред ним iзба.
 
Хеpсон теж місто не погане,
Одеса краще, ніж Париж.
Москва збудована без плана,
І Жмерінка її крупніш!
 
отрывок из героической поэмы "Ще не вмерла Украина!!!"