Різдв"яна кутя

А на свят-вечір
Кутя багата,
Бо разом з нею
Всіх страв дванадцять.
Ну. а Маланка
Та й на вечерю
Приготувала
Кутю вже щедру.
 
Пекла ковбаси.
Студень варила,
Сир запікала.
Сало коптила.
На щастя-долю
Василь засіє,
Чарочки повні
Йому налиє.
 
На Водохреще
Кутя голодна.
Бо у цей вечір
Піст дуже суворий.
Свят всім веселих,
Куті смачної,
В містах і селах
Миру й спокою.
 
2017 р.