КАЗОЧКА З ДИТИНСТВА

КАЗОЧКА З ДИТИНСТВА
Хай казочка з дитинства завітає,
До всіх дорослих прийде Дід Мороз.
І доброчинства зірочка засяє,
Святковий настрій віщує прогноз.
Ялинка мерехтить - окраса дому,
І хвої з мандарином аромат...
Все так з дитинства лЮбо та знайомо -
Уже не пам'ятаємо ми дат...
Нам знову шість...чи може трішки більше,
Кутю готує мама та узвар...
А я читаю брату казку - вірша
Про чарівних створінь та злих примар.
Шкварчить в духовці запашна печеня.
Вже скоро всі зберуться за столом...
Є пряники, цукерочки в кишені -
Колядочки співали всім селом.
Козу водили...Ряжених багато...
З Диканьки навіть чорт сам завітав.
Процесія ходила так по хатах,
Мороз нікому настрій не псував...
І червоніли щічки у малечі,
лунав на все село дитячий сміх...
Казковий був та радісний Свят вечір.
Дзвінок у двері - гості на поріг...