Слов'янка Межівська

Часів Муравський шлях колись шукав
Козак сторожовий, в Крим та Окрайну:
Харциз Гончар був сотник кращих лав,
Гроза татарських недругів. Він хану
 
Не дав так панувати, як в орді,
в Слов"янці (Павлоградського повіту).
Там річка Бик ревла іще... Куди
Сьогодні подівались Степу квіти...
 
Нащадки Стуса, Мацегори тут...
Баюк мав довгий шлях, не завжди гарний..
На землях вистачало душ, іх труд
І в сьогоденні хлібний, так - аграрний.
 
Пройшли віки крізь велич хижих днів,
До волі кликали, до слави, бою...
Хоробрих, земляків рід не збіднів,
Він і сьогодні вірних зве з собою
 
Синів та дочок, в небом ліпше знану
Країну щастя, радощів заграв...
Капіталізму. З мрій козацьких, шану
Часів святих, Муравський шлях надбав.