ВСЕ СКІНЧЕНО

Сказали: «все скінчено»
Я встав
Одягнув старий плащ
Вийшов за двері
І ніяк не міг збагнути
Чого ж бракує
Намагався згадати
І зрозумів, що втратив пам'ять.
Старі картини стікали
З рідних стін
А розмиті плями
Лишалися свіжими
Фарба - ніби волога,
І досить нова –
ЇЇ запах мене дивно хвилював.
Я поглянув собі під ноги
І побачив черв'яка.
Котрий кудись спішив,
Вигинаючись на свій лад.
Набираючи швидкість,
Я теж прискорив крок
І помітив нову красу,
Певно, з нею поводилися погано
І не раз.
Вітер шмагав моє обличчя
Зморшкуватими долонями листя
Дорога була безлюдною
Я скрізь встигав.
Пригадав давні радості свободи,
Втратив свідомість після крутих віражів
І почав розуміти,
Що не хочу жити знову.
Запізнілий розчерк комети –
Пара слів на безіменному небі:
«Все скінчено».
І ось я лежу на землі,
Наспівуючи забуту мелодію любові.
Прекрасно, правда ж?