кожний

руки вгору славетно коли нараять трибуни
кожний другий займеться
кожний четвертий юний
і потягнеться віра як бісов бікфордів шнур
по статутам кагалам листам акустичним струнам
будувати аби зруйнувати уявний мур
щоб ніде ні кутів
сховатися чи загнати
ні кутів ні стіни де б висіла світлина тата
чи ікона отця
щоб ніде ні кутів де могла б голосити мати
ще не божа
вже нічия
руки вгору знаменно коли подають листівку
мати право на камінь скривавленої бруківки
на заплакану ніч у надцятому коліні
по країні
кожний третій клацатиме затвором
руки вгору