Марнувати життя потрібно подібно Війону

Марнувати життя потрібно подібно Війону
Марнувати життя потрібно подібно Війону –
Не боятись ні шибениці, ні кулі.
Алергічно чихати на будь-яку заборону,
Залишати у пляшці усі образи минулі.
 
Чаркувати вино, неначе святую воду,
Відмовлятись від ролі сумного блазня-невдахи.
Пам’ятати усіх, хто чинив тобі перешкоду, –
Як навмисно носити у чоботах гострі цвяхи.
 
Тож великий то дар є – вміння усе забути,
Перекреслити і почати життя спочатку.
Непотрібен нікому жертовний твій біль спокути.
Всі дрімучі ліси вирощують по зернятку.
 
Тож коли хтось спитає, мовляв, чи не тисне корона?
Відповім: «Вам на троні видніше, панове, з клозету».
Я навчився простого, зручного секрету Війона:
Навіть в пеклі завжди знаходиться місце бенкету!