С днём Рождения (на румынском языке)(Felicitare cu ziua de naștere)

La vârsta ta cea dulce scumpă Carolina,
Să ai o fire veselă și gând curat,
A viselor sublime ești Regină,
Iar viața s-o trăiești cu sufletu-mpăcat.
 
Sănătate ție...plină fii de viată,
Cu cei dragi alături,la un loc,
Zile pline și trăite cu dulceață,
Baftă-n toate și mult,mult noroc.
 
Ai mai urcat o treaptă-n viață,
Ce va urma,de tine doar depinde,
La orce provocare să faci față,
Tu ești stăpâna vieții tale,ai aminte.
 
Nu vreau să-ți dau prea multe sfaturi,
Norocul fie-ți alintat de-un soare zâmbitor,
Prieteni buni și oameni dragi alături,
Iar viața protejată de-un înger păzitor.
 
O viață lungă,fericită îți doresc,
Să o trăiești cu demnitate,
Când visele la tine se opresc,
Noroc în viață,baftă-n toate.
 
Iar visele în zbor de împlinire,
În drumul vieții să te însoțească,
Tu știi a lor orânduire și menire,
Izbânda,fericirea să nu te părăsească.
 
Cu multe împliniri să-ți fie viața,
Să fii o stea pe cerul minunat,
Cu primăveri și soare-n orce dimineață,
Cu vise împlinite și de neuitat.
 
Să nu fii niciodată tristă,
Să porți în tine doar mândrețe,
Iar inima să fie optimistă,
Și plină de iubire și tandreță.
 
De ziua ta ce pot să-ți mai doresc,
Să fii mereu așa frumoasă,
Dorințele ce cu dulceață îti șoptesc,
Să fii iubită,fericită,sănătoasă.
 
Și-ți mai doresc ca calea vieții,
Să fie presărată doar cu flori,
Și în parfumul dimineții,
Să ai sclipiri de fericire-n ochișori.
 
În viața zbuciumată liniște-ți doresc,
În calea vieții numai bucurie și iubire,
Scumpă Carolina,să știi că te iubesc,
Ești steaua mea...a mea ești fericire.
 
Anton Barbu (Anatolie Uncu) 07.12.2021