Соняхи

Соняхи...
Коли заквітнуть у моєму саду соняхи,
довкола раптом стане солодко і сонячно,
всім стане тепло, радісно й зати́шно.
 
Соняхи...
Немов над садом пролітають золоті птахи.
Розкриють крила, заспівають і осяють світ –
і стане все довкола золотим і пишним.
 
Посійте соняхи!
Хай квітнуть над землею диво-птахи соняхи!
Хай всюди буде тепло, солодко і сонячно,
неначе біля мами, тихо і зати́шно...
 
(с) Людмила Порсова, листопад 2021-го