ЧИБӘР ӘФӘНДЕГӘ

Урам буйлап буран улый, карлар ява.
Буран аша яшь кеше эш белән бара.
Туктагызчы, зинһар, туктагыз чибәр әфәнде,
Ярдәм итегез миңа!
 
Мөмкинлек бирегез үз хыялларга
Киң максатка омтылырга.
Бар урын дөньяда могҗизаларга.
Бирегез гомерегезгә керергә аларга!
Туктагызчы, зинһар, туктагыз, чибәр әфәнде,
Рөхсәт итегез яратырга сезне ерактан булса да!
 
Кадерен белегез шуның,
Кем сез юкта интегә,
Һәм куып бармагыз артыннан шуның
Кем бәхетле сез юкта.
Туктагызчы, зинһар, туктагыз, чибәр әфәнде,
Ярдәм итегез миңа!
 
Сизде мәхәббәт тартуын күңелем,
Үзен чәчәк икәнен, сезне - шифалы су икәнен белеп.
Туктагызчы, зинһар, туктагыз чибәр әфәнде,
Рөхсәт итегез яратырга сезне ерактан булса да!